13 nieuwe Kies gemeenten
In veel gemeenten doen scholen voor speciaal onderwijs gewoon mee met Kies voor Hart en Sport. Leerkrachten overleggen met ouders van leerlingen of leerlingen zich kunnen inschrijven voor de sportcursussen. De modules op school worden vaak in aangepaste vorm aangeboden, door andere werkvormen te kiezen. We zijn op zoek naar andere ervaringen met de toepasbaarheid van de huidige modules in het speciaal onderwijs. Laat het ons weten door een mailtje te sturen.

Geef kinderen leerlingenboekje mee naar huis
Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe theoretische lesmodule rondom de thema's energiebalans en overgewicht (module 5). Deze nieuwe module bevat straks twee uitgewerkte lessen van 45 minuten. Uiteraard wordt goed gekeken naar materialen die al ontwikkeld zijn. Wellicht heeft u nog suggesties? Via deze nieuwsbrief en de site zullen we u informeren over de bestelmogelijkheden van deze nieuwe lesmodule, die naar verwachting eind oktober klaar zal zijn. Alvast reserveren?

Kies vlag te huur
Op de site www.kiesvoorhartensport is een nieuwe pagina toegevoegd. Op de pagina een overzicht van de afkapwaarden van de Body Mass Index (BMI) naar leeftijd en geslacht. Op de pagina vind u de BMI waarde terug waarbij sprake is van overgewicht. Tevens een overzicht van de prevalentie in diverse gemeenten in Nederland, zodat u weet hoe uw gemeente ervoor staat. Bron: onderzoeken Sportscan 2005.

Visie NIGZ op overgewicht
Dat Kies bij uitstek geschikt is om binnen Buurt, Onderwijs en Sport partijen bij elkaar te brengen en achterstanden weg te nemen weten de kenners natuurlijk al. Speciaal voor gemeenten die op zoek zijn naar een efficiënt en kant en klaar project is er een concept aanvraag ontwikkeld die als voorbeeld kunt gebruiken voor uw eigen BOS aanvraag. Voor sportbestuurders, leerkrachten en andere partijen binnen de directe invloedssferen van de gemeentelijk beleidsmakers, print de aanvraag uit (binnenkort) en ga ermee naar de juiste ambtenaar in uw gemeente. Vindt u daar om wat voor reden dan ook geen gehoor dan is het goed te weten dat ook via de provinciale sportraden, GGD-en en de Nationale Sportbonden soms mogelijkheden zijn.

Kwaliteit sportcursus bepaalt succes
De jaarlijkse projectevaluaties geven een prachtig beeld van de ervaringen van kinderen. Enkele korte quotes "die bandjes met horloges/ hartslagmeters vond ik leuk", "door Kies voor Hart en Sport zit ik nu op een sport", "leuk dat je nu eens kan kennismaken met de sport van je vrienden". En wat te denken van: "Kunnen jullie niet eens activiteiten organiseren met kinderen uit andere wijken. Of een straatvoetbaltoernooi organiseren?".

Informatie project
Meer informatie over het project bij de IOS, 026 48 34 728 Nicole Jonk of Sportscan 038 422 71 68, Erik Holtman. Veel achtergrondinformatie is te vinden op de website van het project www.kiesvoorhartensport.nl
Aanmelden (u hoeft niets te doen om deze nieuwsbrief te blijven ontvangen; afmelden kan via afmelden                           

                           

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed overkomt, kunt u de nieuwsbrief hier bekijken