13 nieuwe Kies gemeenten
De gemeenten Ooststellingwerf, Tynaarlo, Tytsjerksteradeel, Alblasserdam, Papendrecht, Wassenaar, Bolsward, Littenseradiel, Wunseradiel, Ommen, Rijssen, Holten en Dinkelland hebben zich aangesloten bij de familie van Kies gemeenten en treffen momenteel de voorbereidingen om schooljaar 2005-2006 van start te gaan".

Geef kinderen leerlingenboekje mee naar huis
In de vorige nieuwsbrief presenteerden we de twee leerlingenboekjes al. Deze boekjes vormen de oplossing voor het kopiŽren van de leerlingenkaarten uit de lesklapper. Alle leerlingenkaarten zijn gebundeld in twee leerlingenboekjes. Een boekje voor het eerste projectjaar en een boekje voor het tweede jaar. Op die manier raken er geen kaarten meer zoek en krijgen kinderen iets tastbaars mee naar huis. De boekjes zijn nu ook verkrijgbaar in kleine oplages (vanaf 50 stuks). De stuksprijs is 0,95.

Kies vlag te huur
Voor gemeenten die hun activiteiten binnen Kies voor Hart en Sport meer willen promoten is er een vlag beschikbaar. De vlag is 1,50 bij 2,25 en prima te gebruiken opbijvoorbeeld informatiebijeenkomsten, de Junior Hartdag op school, de eerste sportles, jeugdsportleidersbijeenkomsten etc. U kunt de vlag reserveren bij Nicole Jonk van de IOS 026 48 34 728.

Visie NIGZ op overgewicht
NIGZ publiceert visie op aanpak van overgewicht. Dit voorjaar presenteerde het NIGZ haar visie over de wijze waarop betrokken partijen met elkaar overgewicht kunnen aanpakken. Overgewichtsproblematiek is het gevolg van de wijze waarop onze welvaartstaat zich heeft ontwikkeld. Het heeft geen zin om één of enkele partijen schuldig te verklaren...... Lees het complete visiedocument (pdf file).

Kwaliteit sportcursus bepaalt succes
Deelname sportvereniging op lange termijn succesvol
Sportverenigingen die grote effecten verwachten van het organiseren van een sportcursus reageren soms teleurgesteld wanneer zich geen nieuwe leden aanmelden. Uit landelijke evaluaties blijkt dat gemiddeld 11% van de cursisten zich aanmeldt als lid van de sportaanbieder. Uitschieters tot wel 40% komen zeker ook voor! De sportvereniging heeft het dus deels in eigen hand. Onze ervaring is dat veel jongeren zich pas na een aantal jaren weer laten zien. De lange termijneffecten zijn dus niet te onderschatten Goede promotie van de eigen vereniging doet daarbij wonderen. Informeert u eens bij de landelijke sportbond naar voorbeeldlessen en promotiemateriaal.

Overgewicht
Overgewicht van jonge kinderen wordt steeds vaker genoemd als reden om projecten rondom sport en bewegen te starten. Op de website Gezonde School veel informatie en voorbeeldprojecten.

Informatie project
Meer informatie over het project bij de IOS, 026 48 34 728 Nicole Jonk of Sportscan 038 422 71 68, Erik Holtman. Veel achtergrondinformatie is te vinden op de website van het project www.kiesvoorhartensport.nl
Aanmelden (u hoeft niets te doen om deze nieuwsbrief te blijven ontvangen; afmelden kan via afmelden                           

                           

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed overkomt, kunt u de nieuwsbrief hier bekijken