13 nieuwe Kies gemeenten
De Junior Hartdag 2006 wordt georganiseerd op woensdag 19 april 2006. De Nederlandse Hartstichting wil voorkomen dat kinderen te weinig bewegen, te veel en te vet eten en roken. Vanaf 1996 is de Junior Hartdag dan ook vaste prik op de agenda voor bijna 80.000 leerlingen, zeker voor scholen die deelnemen aan Kies voor Hart en Sport.

Geef kinderen leerlingenboekje mee naar huis
De nieuwe (theoretische) module vijf rondom de thema's energiebalans en overgewicht is bijna klaar. Deze nieuwe module bevat straks twee uitgewerkte lessen van 45 minuten. Scholen die willen meedoen aan de pilot kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar de stuurgroep Kies. Wij informeren u dan even wat wij van u vragen. Alvast de nieuwe module vijf reserveren?

Kies vlag te huur
Nog niet in het bezit van de lesklapper Kies voor Hart en Sport? De herdruk en de leerlingenboekjes zijn weer leverbaar. Wilt u dit projectjaar extra aandacht geven, denk dan eens aan: de inzet van Rik en Tik, vliegende vakleerkrachten, gezondheidsvoorlichters, topsporters of andere (externe) deskundigen.

Kwaliteit sportcursus bepaalt succes
De jaarlijkse projectevaluaties geven een prachtig beeld van de ervaringen van kinderen. Enkele korte quotes "die bandjes met horloges/ hartslagmeters vond ik leuk", "door Kies voor Hart en Sport zit ik nu op een sport", "leuk dat je nu eens kan kennismaken met de sport van je vrienden". En wat te denken van: "Kunnen jullie niet eens activiteiten organiseren met kinderen uit andere wijken. Of een straatvoetbaltoernooi organiseren?".

Informatie project
Meer informatie over het project bij de IOS, 026 48 34 728 Nicole Jonk of Sportscan 038 422 71 68, Erik Holtman. Veel achtergrondinformatie is te vinden op de website van het project www.kiesvoorhartensport.nl
Aanmelden (u hoeft niets te doen om deze nieuwsbrief te blijven ontvangen; afmelden kan via afmelden                           

                           

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed overkomt, kunt u de nieuwsbrief hier bekijken