Jaargang 2011 oktober
...Specials beschikbaar
Op diverse scholen is gebruik gemaakt van de ontwikkelde specials voor leerkrachten. Deze werkbladen zijn via het beveiligde deel van de website te benaderen. Heeft uw gemeente nog geen inlogcode? Stuur een mail naar info@sportscan.nl om er een aan te vragen. Momenteel zijn de volgende specials beschikbaar: Motorische Remedial Teaching, Motivational Interviewing en Fittest. Meer >>
...Alblasserdam en Papendrecht zeven jaar samen sterk
De gemeenten Alblasserdam en Papendrecht troffen in 2004 voorbereidingen voor de uitvoering van ´Kies voor Hart en Sport´. In het Schooljaar 2011-2012 wordt het project voor de zevende maal uitgevoerd op 14 scholen. Kracht van het project is de samenwerking tussen onderwijs, sport en gemeente. ´Beide gemeenten zorgen voor continuïteit en nemen sportverenigingen veel werk uit handen. Scholen werken enthousiast mee en ook het sportkennismakingsprogramma is erg populair bij de kinderen, 33% geeft zich op voor een cursus na schooltijd´.

Dit project stimuleert kinderen van groep 6, 7 en 8 om kennis te maken met een tak van sport. Nog steeds doen elk jaar meer kinderen mee. Deze kennismaking kan direct leiden tot deelname aan de gekozen tak van sport. Omdat we al zo lang werken met dit project weten we dat dit project tevens een drempel verlaagt om te gaan sporten. Jongeren die op de basisschool meegedaan hebben met Kies voor Hart en Sport kiezen vaker een tak van sport waar men tijdens het project mee kennisgemaakt heeft.
...Kampen, Jeugd in Beweging 2.0
De gemeente Kampen combineert de kracht van het programmaboekje Jeugd in Beweging dat aan 2.300 leerlingen is uitgedeeld met de mogelijkheid om voor het eerst sinds de start van het project leerlingen via het internet te laten inschrijven. Samen met www.sportpas.nl zijn alle activiteiten online gepresenteerd en kon er direct online ingeschreven worden. De werkgroep jeugd van Sportservice Kampen heeft hierom gevraagd om te ervaren of digitaal aanmelden tegemoetkomt aan de behoefte van scholen, ouders en deelnemers. Sportpas.nl maakt het mogelijk via de site altijd het actuele aanbod presenteren en snel per e-mail de doelgroep informeren. Meer >>
...Sportkeuzewijzer.nl
In module 2 ´Sportvoorlichting en oriëntatie´ wordt op leskaart 4A ´Welke sport past bij jou´ aan de hand van vragen gewerkt aan een keuze voor een sport die goed bij het kind past. Een 2.0 versie hiervan is beschikbaar op www.sportkeuzewijzer.nl. Beantwoord 14 vragen en leer meer over de sporten die bij je passen. Tijdens de sportkennismakings-cursussen kunnen kinderen de sporten ook daadwerkelijk ervaren. Veel kinderen komen bij rugby uit, u ook?
...Projectboek op site
Naast de specials is het volledige projectboek op de website geplaatst. Nog geen inlogcode? Stuur een mail naar info@sportscan.nl om er een aan te vragen.
...Archiefpagina en website
De vernieuwde website van Kies voor Hart en Sport biedt vele antwoorden op vragen van leerkrachten, bestuurders, trainers, projectleiders en andere betrokkenen. Op verzoek hieronder de linkjes naar eerder verschenen digitale nieuwsbrieven. Eerdere edities van de Kies voor Hart en Sport nieuwsbrief vindt u hier: oktober 2011, mei 2010, oktober 2009, mei 2009, november 2008, september 2008, september 2007, september 2007 (projectleiders), januari 2007, november 2006, september 2006, maart 2006, januari 2006, oktober 2005, augustus 2005 en juni 2005.
Voor aanvullende informatie over het project Kies, het bestellen van materialen en uitvoeringsmogelijkheden
kunt u contact opnemen met Erik Holtman van Sportscan: T. (038) 422 71 68. Veel achtergrondinformatie is te vinden op de website van het project www.kiesvoorhartensport.nl

Aanmelden (u hoeft niets te doen om deze nieuwsbrief te blijven ontvangen); afmelden kan via afmelden

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed overkomt, kunt u de nieuwsbrief hier bekijken